مراقبت پس از دندانپزشکی کودکان

توصیه های دندانپزشکی تخصصی دکتر مهرداد نقشینه در دندانپزشکی کودکان

متخصص دندانپزشکی اطفال

معرفی درمان


شروع رویش دندان های شیری از 6 ماهگی می باشد. از حدود 6 سالگی افتادن دندان های شیری آغاز می شود و تا 12 سالگی ادامه می یابد. توجه داشته باشید که این ارقام تنها یک میانگین هستند و ممکن است برای کودکی نسبت به کودک دیگر متفاوت باشد. هم زمان با رویش اولین دندان می توان از مشاوره دندانپزشک کودکان بهره مند شوید. تعداد دندان های شیري20 عدد و تعداد دندان های دائمی 32 عدد می باشد. اولین دندان دائمی حدوداً در سن 6 سالگی رویش می یابد. توجه کنید تا آن را با دندان شیری اشتباه نگیرید.

مراقبت هاى لازم پس از رویش دندان ها


هم زمان با رویش اولین دندان به والدین توصیه می گردد که دندان ها با گاز استریل مرطوب تمیز کنند. استفاده از مسواک مربوط به هر گروه سنی نیز توصیه می گردد. مسواک زدن باید روزی دوبار (صبح و شب قبل از خواب) هر بار به مدت 3 الی 4 دقیقه انجام شود. جهت تمیزکردن سطوح بین دندانی از نخ دندان استفاده گردد. مهم ترین نکته در حفظ سلامت دندان ها رعایت اصول تغذیه سالم است. سعی کنید از مصرف نوشابه، شیرکاکائو، لواشک و موادی که به نوعی به سطح دندان می چسبند، اجتناب کنید. مصرف بیش از حد شیرینی جات و مواد قندی نیز توصیه نمی گردد.

روش هاى درمانى و مراقبت هاى لازم


در صورت احساس درد، به هیچ عنوان مراجعه به دندان پزشک را به تأخیر نیندازید، زیرا ممکن است موجب ایجاد عفونت گردد. دندانپزشک بعد از برداشت بافت پوشیده دندان، حفره ایجاد شده را با مواد (آمالگام یا کامپوزیت) ترمیم می کند. در بعضی از موارد که وسعت پوسیدگی و شدت تخریب بافت دندان به حدی باشد که امکان ترمیم مناسب وجود نداشته باشد جهت درمان دندان از روکش فلزی استفاده می شود. در مواردی که دندان غیرقابل نگهداری و ترمیم باشد دندان از دهان خارج می شود و دندانپزشک آن را می کشد.

مراقبت و ملاحظات


1 -فلوراید تراپی: باعث افزایش استحکام مینای دندان می گردد. فلوراید از طریق آب آشامیدنی، خمیر دندان، دهانشویه، ژل در دسترس قرار می گیرد. ژل توسط دندانپزشک در فواصل زمانی 3 تا 6 ماه (بنا به تشخیص دندانپزشک) به کودک توصیه می گردد. پس از درمان با توجه به ماده مصرفی توصیه های پزشک را اجرا نمایید.
2 -فیشور سیلنت: شیارهای عمیق دندان های دایمی می توانند محل مناسبی برای تجمع ذرات غذایی میکروبی و ایجاد پوسیدگی باشند. برای جلوگیری از این امر می توان شیارهای عمیق را با مواد مخصوص پوشاند تا از ورود میکروب هایی که عامل پوسیدگی و ذرات موادغذایی هستند جلوگیری کرد.

نکات قابل توجه


  • از دست دادن دندان ها به خصوص در سنین پایین، باعث اختلال در رویش دندان های دائمی و کمبود فضای مورد نیاز آنها می شود. در بعضی از موارد جهت کنترل فضا، دستگاه فضا نگهدارنده به شما داده خواهد شد.

  • پس از بی حسی موضعی خصوصا در فک پایین احتمال جویده شدن لب، گونه و زبان وجود دارد. بنابراین به والدین توصیه می شود در 2 ساعت اول بعد از درمان از دادن غذا به کودک خودداری کنید

  • در ترمیم های همرنگ دندان، تا 24 ساعت به کودک غذای رنگی یا نوشابه ندهید.

  • پس از کشیدن دندان، گاز استریل را در محل دندان به مدت 30 دقیقه قرار دهید

  • براي حفظ سلامت دهان و دندان کودک خود، هر 6 ماه یک بار به دندانپزشکی مراجعه کنید.

رعایت بهداشت دهان و دندان را به کودکان خود آموزش دهید و برای هرگونه سوال می توانید از ما کمک بگیرید


0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *