یکی از مشکلاتی که ممکن است برای همه اتفاق بیافتد از دست دادن دندانها می باشد. این از دست دادن دندان می تواند به علل مختلفی باشد. عللی مانند پوسیدگی بیش از حد و عدم رسیدگی به آن، ضربه خوردن و بیماریهای لثه از جمله مهم ترین عوامل از دست دادن دندان ها می باشد. برای این مشکل و جایگزین کردن دندانها روشهای زیادی ابداع گردیده که در حال حاضر به گفته بسیاری دندانپزشکان ایمپلنت در غرب تهران توسط بهترین متخصص ایمپلنت در دندانپزشکی خوب در غرب تهران می باشد. این روش همانند سایر روشهای پزشکی خطرات و عوارض احتمالی ای  مانند حساسیت به تیتانیوم را در برخی بیماران  نشان داده است.

ایمپلنت

ایمپلنت در کلینیک دندانپزشکی خوب شایع ترین شیوه جایگزینی دندانهای از دست رفته می باشد. این درمان به این صورت می باشد که یک پایه تیتانیومی که درون لثه و استخوان فک قرار می گیرد و بر روی آن تاج دندان پروتزی نصب می گردد. این درمان شبیه ترین نوع درمان به دندانهای طبیعی می باشد. پایه تیتانیومی با برش لثه درون استخوان فک قرار می گیرد و پس از گذشت مدتی به استخوان فک جوش می خورد. این پایه نقش ریشه دندان را بر عهده دارد.

حساسیت به ایمپلنت تیتانیوم

همانگونه که در بالا اشاره گردید، در روش کاشت ایمپلنت از پایه های تیتانیومی استفاده می گردد. فلز تیتانیوم دارای خواص فوق العاده ای  مانند استحکام بالا و سازگاری بالا با بافت بدن انسان می باشد. به همین دلیل بهترین و اولین گزینه برای پایه ایمپلنت می باشد. در واقع تیتانیوم به علت سازگاری بسیار بالا با سلولهای بدن ومیزان موفقیت بسیار بالا تقریبا 96 درصدی در سراسر دنیا رتبه اول استفاده در کاشت ایمپلنت می باشد.

دربرخی مواقع امکان شکست درمان کاشت ایمپلنت وجود دارد. در صورتی که پس از کاشت ایمپلنت، بهداشت دهان ودندان، سیگار کشیدن بیش از حد و یک سری موارد دیگر رعایت نگردد احتمال پس زدن ایمپلنت به علت حساسیت به تیتانیوم وجود دارد. درست است که کاشت ایمپلنت موفق ترین راه برای جبران کاشت دندان می باشدولی در برخی موارد بدن در مقابل تیتانیوم واکنش های آلرژیک و حساسیت زا را نشان می دهد.

نشانه های حساسیت به فلز تیتانیوم

مهمترین واکنش های آلرژیک بدن نسبت به ایمپلنت تیتانیومی که عمل ایمپلنت در غرب تهران را با شکست مواجه می کند عبارت اند از:

  • کهیر و خارش شدید
  • اگزما
  • شکستن ایمپلنت در استخوان فک
  • تورم لثه و دندان
  • عفونت و التهاب در نواحی بافت لثه اطراف ایمپلنت
  • درد و خونریزی لثه
  • تحلیل رفتن استخوان فک

بهترین جایگزین ایمپلنت تیتانیوم

به طور کلی به همه توصیه می شود که قبل از کاشت ایمپلنت از پزشک خود تقاضای انجام معاینات کلی و حتی آزمایشهای حساسیت به فلز را بکنند. به دلیل جوش خوردن سریع تیتانیوم به استخوان در دندانپزشکی های ایران به طور عمده استفاده می شود. در صورت بروز واکنش های آلرژیک به تیتانیوم به دلیل اختلال در سیستم ایمنی فرایند کاشت ایمپلنت با شکست مواجه می شود. بنابراین باید برای این فلز یک جایگزین مناسب پیشنهاد گردد.

بهترین گزینه ای که برای جانشینی ایمپلنت تیتانیومی استفاده می شود پایه های غیر فلزی سرامیکی و یا زیرکونیومی می باشند. ایمپلنت سرامیکی که از جنس اکسید زیرکونیم می باشد، بعد از تیتانیوم بهترین گزینه برای پایه ایمپلنت می باشد. این پایه ها همرنگ دندان بوده به علت قیمت ارزان تر نسبت به تیتانیوم و عدم حساسیت بیماران به پایه های غیرفلزی جایگزین خوبی برای ایمپلنت های تیتانیومی می باشند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *