درمان خانگی بوی بد دهان

بوی بد دهان، که به آن هالیتوز نیز گفته می شود، یکی از مشکلات رایج امروزی می‌باشد که باعث کاهش اعتماد بنفس افراد نیز می‌شود. در بسیاری از موارد دلیل این بوی بد به خاطر رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان و یا پوسیدگی دندان است. اگر به خوبی مسواک نزنید و نخ دندان نکشید، دهان شما تکه های ریز غذا را که در بین دندان هایتان گیر کرده است تجزیه می کند. این می تواند بویی شبیه گوگرد یا تخم مرغ فاسد ایجاد کند. می‌توان با درمان های خانگی از شر این بوی بد خلاص شد. در این مقاله از وب سایت دکتر نقشینه به بررسی درمان خانگی بوی بد دهان می‌پردازیم.

درمان خانگی بوی بد دهان

علل بوی بد دهان

بوی بد دهان علل مختلفی دارد که مهمترین دلیل این مشکل همانطور که درقسمت بالا هم به آن اشاره کردیم، رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان است. در ادامه به برخی از این علت ها می‌پردازیم.

  • سیگار کشیدن و مصرف الکل
  • غذاهایی که دارای سیر و ادویه های تند هستند. همچنین خوردن پیاز خام و ترشی جات.
  • برخی از بیماری ها و عفونت ها
  • برخی از داروها

  15 روش درمان خانگی بوی بد دهان

در قسمت زیر، به 15روش درمان ساده و سریع بوی بد دهان که در خانه موثر هستند، اشاره می‌کنیم.

  15 روش درمان خانگی بوی بد دهان
  1. نوشیدن آب: هر زمان که احساس کردید دهانتان خشک شده است، آب بنوشید. همچنین بزاق به تمیز نگه داشتن دهان کمک می کند و از رشد باکتری های بدبو نیز جلوگیری می کند. زیرا هنگامی که دهان شما رطوبت کافی برای تولید بزاق نداشته باشد، باکتری های ایجاد کننده بو می توانند ایجاد شوند. خشکی دهان می تواند به دلایل مختلفی از جمله عوارض جانبی داروها و بیماری فرد نیز ایجاد شود. نوشیدن آب راهی آسان برای جلوگیری از خشکی دهان و بوی بد دهان است. به خاطر داشته باشید که در طول روز آب بدن خود را حفظ کنید و صبح خود را با یک لیوان آب تازه شروع کنید تا به از بین بردن باکتری های شبانه کمک کنید.
  2. غرغره کردن دهان با آب نمک: دهان خود را با نمک و آب گرم بشویید. غرغره کردن آب نمک یک راه آسان برای جلوگیری از بوی بد دهان است. دهان خود را با آب و نمک به مدت سی ثانیه بشویید و سپس تف کنید.
  3. جویدن میخک: میخک به تازگی نفس شما کمک می کند و با باکتری هایی که باعث ایجاد حفره می شوند مبارزه می کند. در روز چند میخک را بجوید. از روغن میخک یا پودر میخک به هیچ وجه استفاده نکنید زیرا ممکن است باعث سوختگی شوند.
  4. سرکه سیب (ACV): با استفاده از سرکه سیب به عنوان دهانشویه نیز می‌توانید از شر بوی بد دهان خلاص شوید. مقدار زیادی از سرکه را به یک لیوان آب اضافه کنید و آن را 30 ثانیه در دهان خود غرغره کنید، و بعد آن را تف کنید.
  5. میوه و سبزیجات : میوه ها و سبزیجات ترد و غنی از فیبر به تازه شدن نفس کمک می کنند. سیب، کرفس و هویج به عنوان مسواک طبیعی عمل می کنند و به حذف باکتری های ایجاد کننده بو از دهان شما کمک می کنند. پرتقال( ویتامین C) به افزایش تولید بزاق برای مبارزه با بوی بد دهان کمک می کند.
  6. درست کردن دهانشویه بدون الکل: آیا می دانستید الکل دهان شما را خشک می کند؟ و آیا می دانستید بیشتر دهانشویه ها حاوی الکل هستند؟ همانطور که اشاره کردیم ، خشکی دهان با بوی بد دهان همراه است. به همین دلیل است که دهانشویه های صنعتی که حاوی الکل هستند باعث خشکی و در نتیجه بوی بد دهان می‌شوند. بنابراین می‌توانید خودتان در خانه دهانشویه بدون الکل درست کنید. و از این دهان شویه خانگی برای مبارزه با بوی بد دهان استفاده کنید. در این قسمت به دستورالعمل ساخت یک دهانشویه کاملاً طبیعی، خانگی و بدون الکل می‌پردازیم. مواد مورد نیاز: 1 فنجان آب گرم، 1/2 قاشق غذاخوری دارچین، دو عدد لیموترش، 1و 1/2 قاشق چایخوری عسل و 1/2 قاشق چایخوری جوش شیرین. حالا همه این مواد را کاملا با هم مخلوط کرده و در ظرفی بریزید.  این دهانشویه تا 2 هفته تاثیر گذاری خوبی دارد.   
  7. روغن درخت چای:  روغن درخت چای یکی دیگر از درمان های خانگی است که در رفع بوی بد دهان تاثیر گذار می‌باشد. چندین راه برای استفاده از روغن درخت چای برای تازه کردن نفس وجود دارد که در اینجا به آنها اشاره می‌کنیم: چند قطره روغن درخت چای را روی خمیر دندان خود بمالید و دندان های خود را مسواک بزنید. برخی اوقات به جای خمیر دندان از این روغن استفاده کنید و با آن مسواک بزنید ( البته این کارجایگزین مسواک زدن با خمیر دندان نمی‌باشد). و همچنین می‌توانید چند قطره روغن درخت چای را در آب گرم مخلوط کنید و دهان خود را با آن بشویید.
  8. نخ دندان بکشید: نخ دندان تجمع پلاک ها، باکتری ها یا مواد غذایی گیر کرده بین یا روی دندان ها را که اغلب دلیل بوی بد دهان هستند را از بین می برد. هنگام استفاده از نخ دندان، نخ را در اطراف هر طرف دندان خود بکشید تا بخوبی  اطراف و روی دندان تمیز شود.
  9. زبان خود را تمیز کنید: مسواک زدن و نخ دندان کشیدن به تنهایی ممکن است بوی بد دهان را برطرف نکند، زیرا زبان‌ نیز می‌تواند انواع باکتری‌ها را جمع‌آوری کند و بوی بدی را ایجاد کند. برای تمیز کردن زبان، به آرامی آن را با مسواک بشویید. پس از آن حتما مسواک و دهان خود را نیز بشویید.
  10. آدامس بجوید: آدامس به تحریک تولید بزاق کمک می کند، و در نتیجه بزاق به پاکسازی دهان شما از باکتری های بدبو و ذرات باقی مانده غذا کمک می کند. البته توصیه می‌شود آدامس بدون قند بجوید.
  11. قند را حذف کنید: قند و شکر باعث تغذیه بیش از حد برخی از باکتری ها در دهان می‌شوند که در نتیجه باعث ایجاد بوی بد دهان می شوند. درعوض غذاهای خام را در رژیم غذایی خود افزایش دهید، به ویژه خوراکی هایی مانند کرفس، سیب و هویج. اینها به خراشیدن تجمع پلاک کمک می کنند وهمچنین با تجمع باکتری ها در دهان مبارزه می کنند. همچنین پیاز خام و سیر هم در ایجاد بوی بد دهان تاثیر دارند پس از خوردن آنها هم اجتناب کنید.
  12. پرهیز از سیگار: سیگار کشیدن نیز می تواند باعث خشکی دهان شود . اگر سیگار را ترک کنید، نفس شما دیگر بوی سیگار نمی دهد و باعث می‌شود دهان دوباره بزاق بیشتری تولید کند. این نیز به مبارزه با بوی بد دهان کمک می کند.
  13. پروبیوتیک ها: پروبیوتیک ها غذاهایی هستند که شامل باکتری های خوب هستند. اگر از این غذاها بیشتراستفاده کنید، ممکن است نسبت خوب به بد باکتری ها را در داخل دهان خود تغییر دهید در نهایت این منجر به تنفس بهتر می‌شود. خوردن ماست، کفیر، کلم ترش یا میسو با پروبیوتیک ها (باکتری های خوب) می‌تواند درمان خوبی برای از بین بردن بوی بد دهان باشد.
  14. از نفس کشیدن با دهان خودداری کنید: برخی افراد ممکن است از طریق دهان تنفس کنند. که این کار باعث خشک شدن دندان ها و زبان می شود ودر نتیجه باعث ایجاد بو می شود. می‌توانید از چانگ به خصوص در هنگام خواب استفاده کنید تا به شما در بسته نگه داشتن دهانتان کمک کند.
  15. درست مسواک زدن: اشتباه در مسواک زدن هم ممکن است باعث ایجاد بوی بد دهان شود.
  15 روش درمان خانگی بوی بد دهان

چگونه بوی بد دهان را برای همیشه از بین ببریم؟

به طور کلی، بهترین راه برای از بین بردن بوی بد دائمی دهان، رعایت بهداشت دهان و دندان است. زیرا بسیاری از مشکلات بوی بد دهان با بهداشت دهان و دندان مرتبط است. در قسمت زیر به برخی از این نکات برای از بین بردن بوی بد دهان می‌پردازیم که این نکات عبارتنداز :

  • بعد از هر وعده غذایی مسواک بزنید.
  • حداقل روزی یکبار دندان ها و لثه های خود را تمیز کنید.
  • حداقل دو بار در روز نخ دندان بکشید.
  • یکبار در روز از دهانشویه های غیر الکلی استفاده کنید.
  • هر شش ماه یکبار برای معاینه دندان ها به دندانپزشکی مراجعه کنید.
  • حداقل یک بار در روز هر وسیله دندانی را به طور کامل تمیز کنید.(ریتینر، تراز، پروتز و غیره)
چگونه بوی بد دهان را برای همیشه از بین ببریم؟

چه زمانی درمان های خانگی برای از بین بردن بوی بد دهان موثر نمی‌باشند؟

اگر بوی بد دهان ادامه پیدا کرد و با این درمان های خانگی که گفته شد برطرف نشد، در این صورت ممکن است این بوی بد دهان بر اثرعفونت هایی مانند عفونت‌های سینوسی و ریوی و بیماری های مختلفی مانند: پریودنتال و یا رفلاکس معده و همچنین بیماری‌های کبدی و کلیوی ایجاد ‌شده باشد که در این صورت حتما به مراکز بهداشتی و یا دندانپزشکی مراجعه کنید.

باکتری ها در داخل دهان در روی دندان ها، زیر لثه و زبان یافت می‌شوند پس تمیز کردن این 3 مکان، تاثیر زیادی در رفع بوی بد دهان دارد. در این مقاله شما را با 15 روش درمان خانگی جهت از بین رفتن بوی بد دهان آشنا کردیم. امیدواریم این مطالب به شما کمک کرده باشد. اگر سوالی از ما دارید لطفا در قسمت کامنت ها برایمان ارسال کنید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *