دهانشویه محصولی است مایع که بعد یا قبل از مسواک زدن برای مصارف مختلف از جمله بهداشت دهان وخوشبویی دهان استفاده می گردد.علاوه بر خوشبویی دهان که حدود 3 تا 5 ساعت دوام دارد، دهانشویه مانند آب نمک به خارج کردن ذرات غذای باقی مانده پس از مسواک زدن، جلوگیری از بیماریهای لثه و در نهایت به پاک کردن پلاک و جرم روی دندانها کمک می نماید. این را باید بدانید که دهانشویه نمی تواند جایگزین مسواک زدن و نخ دندان گرددو همچنین وظیفه اصلی دهانشویه خوشبو کردن دهان است. اما نکته ای که باید در نظر گرفت انتخاب بهترین دهانشویه است.

 بوی بد دهان ممکن است به علت عوامل مختلفی همچون سیتنوزیت مزمن، بیماریهای لثه، پوسیدگی دندان، مشکلات گوارشی ایجاد گردد بنا براین اگر فقط برای خوشبویی و رفع بوی بد دهانتان از دهانشویه استفاده می نمایید به شما توصیه می کنیم که حتما به پزشک متخصص مراجعه نمایید تا از مشکلات جدی بیشتر جلوگیری نمایید.

انواع دهانشویه

قبل از توضیح انواع دهان شویه ها باید به این نکته اشاره نماییم که دهانشویه ها یک ماده حلال دارند که مواد لازم و موثر در تشکیل آن در آن ماده حلال، حل میگردند. معمولا این ماده حلال، الکل می باشد که به این دهان شویه ها دهان شویه با بیس الکل یا الکلی می گویند.این دهان شویه ها مانند کلرهگزدین را هرگز بدون تجویز دندانپزشک مصرف ننمایید زیرا دهان را خشک کرده و ایجاد بوی بد در دهان می گردد و همچنین از طرفی مصرف طولانی مدت آن ممکن است سرطانزا باشد.

دهانشویه ها بنابر موارد مصرف انواع مختلفی دارند که در ذیل به آنها اشاره می نماییم.

دهان شویه ضدعفونی کننده

پرکاربردترین دهان شویه ،دهان شویه ضدعفونی کننده است که معمولاً حاوی الکل است. این نوع دهانشویه از رشد باکتری‌ها جلوگیری می‌کند وباعث از بین رفتن عفونت دندان ولثه می گردد.

دهان شویه فلوراید

ماده اصلی این دهان شویه سدیم فلوراید است که موجب  قوی شدن دندان‌هامیگردد. و از آن‌ها در برابر پوسیدگی محافظت می نماید. مصرف زیاد این دهانشویه ممکن است برای سلامت عمومی خطر داشته باشد بنابراین مراقب باشید که از دهان شویه فلورایددار در مقدار زیاد استفاده نکنید.

دهان شویه زیبایی

 این دهان شویه هیچ فایده ای برای سلامت دهان و دندان ندارد و صرفا جهت خوشبوبی دهان استفاده می گردد.

دهان شویه طبیعی

محبوبترین جایگرین دهان شویه های ضدعفونی کننده الکلی درچند سال گذشته می باشد، بخاطر اینکه همان تاثیر را برای درمان عفونت و زخم های دهان را دارد ولی فاقد الکل می باشند.

روش استفاده از دهان شویه

همانقدر که در دستورالعمل آن آمده برداشته، در دهان ریخته و در یک زمان مشخص در دهانتان قراردهید.

بهتر است که پس از مسواک و نخ دنادن کشیدن استفاده نمایید تا نتیجه بهتری بدست آورید.

از دندانپزشکتان بخواهید تا مناسب ترین نوع دهان شویه برای شما  را پیشنهاد دهد.

دهانشویه را هرگزننوشید!

برای کودکان کوچکتر از 7 سال دهانشویه مناسب نیست، چون ممکن است آن را قورت بدهند.و به دنبال آن دچار عوارض مختلف در دستگاه گوارش شان بشوند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *