پروتروژن حالتی از بی نظمی درون دندانها می باشد که طی آن دندانهای فک بالا از دندانهای فک پایین جلوتر می باشند. اگر مقدار این بیرون زدگی به حدی باشد که بیمار نتواند لب های خود را بدون فشارآوردن به هم برساند. این افراد چانه آنها کوچک به نظر می رسند. به پروتروژن در برخی منابع جلو زدگی دندان و یا بیرون زدگی دندان ها گفته میشود.

اثرات منفی پروتروژن

جلوزدگی دندانها اثرات منفی مربوط به خود را دارند. بارزترین آنها می توان به اختلال در تکلم فرد و همچنین تاثیر منفی آن  بر روی چهره و صورت فرد به وضوح پیداست. این مشکلات ظاهری خود مشکلاتی در ارتباط برقرارکرن توسط فرد و همچنین به دنبال آن مشکلاتی همچون انزوا، پایین آمدن اعتماد بنفس و مشکلات روحی دیگر هم را در فرد ایجاد می نماید. این جلوزدگی دندان یکی از دغدغه های این افراد می باشد.

پروتروژن چیست؟

پرتروژن  به معنی بیرون زدگی می باشد.  وقتی که دندان های فک بالا از حالت طبیعی و نرمال خود تغییرموقعیت داده، بدین صورت که جلو زده باشند، گفته می شود که پروتروژن دندان رخ داده است.

علت بیرون زدگی دندانهای بالا

علت وقوع بیرون زدگی دندان به نوع و شکل آن بستگی دارد. بعنوان مثال ممکن است، ناشی از مسائل ژنتیکی و وراثت باشددو یا می توانند دلایلی غیراز ژنتیک داشته باشد.

در اینجا برخی از مهم ترین علل بیرون زدگی دندان های بالا را برایتان نام می بریم:

  • مکیدن بیش از حد انگشت شست در کودکی که به مرور زمان بین دندانهای بالا وپایین فاصله ایجاد می کند.
  • کوچک بودن فک که به علت نبود فضا برای رشد مناسب دندان ها می باشد.
  • بزرگ بودن سایز دندان ها و نرمال بودن سایز فک ها
  • شلوغی و ازدحام دندان ها
  • وارد شدن ضربه به صورت
  • جلو بودن بیش از حد نرمال فک جلو
  • عقب بودن بیش از حد نرمال فک پایین
  • تنفس دهانی

درمان بیرون زدگی دندان های بالا چیست؟

مهمترین ویژگی برای درمان جلو زدگی دندانهای بالا, علت ایجاد پروتروژن و میزان بیرون زدگی دندانها می باشد. برای درمان این اختلال باید به متخصص ارتودنسی مراجعه نمود.این تخصص با تشخیص علت اصلی مشکل، اقدام به درمان فرد می کند.

بهترین سن درمان پروتروژن دندان چیست؟

متخصصان ارتودنسی بر این باورند که تمام مشکلاتی ارتودنسی را می‌توان در سنین پایین زمانی که هنوز استخوانهای فک در حال رشد و تغییرات می باشند،تشخیص داده و کم کم اصلاح کرد. متخصصان ارتودنسی حتی می توانند از بروز این مشکلات پیشگیری کنند بر همین اساس هرچه مشکل جلوزدگی دندان های بالا در سنین پایینتر بخصوص قبل از سن بلوغ درمان شود بهتر است. زیرا همانطور که گفته شد، در کودکی امکان رشد مناسب استخوان فک یا کنترل رشد آن وجود دارد. بهترین سن ارتودنسی دندان های جلوزده سن 7 تا 15سالگی است و در دو مرحله نیز انجام داده می‌شود.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *