جراحی افزایش طول تاج چیست؟

(دندانپزشکی تخصصی دکتر مهرداد نقشینه)

جراحی افزایش طول تاج

افزایش طول تاج دندان، از درمانهای رایج دندانپزشکی می باشد که از طریق جراحی لثه در مطب متخصص جراحی لثه ایجاد میگردد. این جراحی با هدف ایجاد شرایط لازم جهت ترمیم و روکش دندان صورت می گیرد. این کار پس از انجام بی حسی در ناحیه تحت معالجه، شکل دهی و کاهش میزان لثه در آن منطقه انجام می گیرد.

در واقع افزایش طول تاج دندان، برای تکمیل پروسه درمان های مخصوص مانند ترمیم دندان انجام می گردد. برای مسائل دیگری مانند عصب کشی، استفاده از ایمپلنت و قرار دادن بریج یا پل  نیز این عمل انجام می گردد.

هدف از انجام عمل افزایش طول تاج دندان

هدف از این جراحی، افزایش عمر دندان می باشد. این پروسه حتما توسط متخخص جراحی لثه صورت می پذیرد.  این عمل برای افزایش فضای لازم برای قرار گرفتن بهتر روکش دندان انجام می گیرد.

در برخی موارد هم این عمل جهت افزایش زیباسازی دندان و پدید آمدن خط لثه زیباتر انجام می پذیرد. این عمل باعث افزایش استحکام و سلامت دندان می گردد. و احتمال پوسیدگی دندان را کاهش می دهد. بدین گونه که پس از  افزایش طول تاج، فضای بیشتری از دندان قابل دسترسی می باشد. در نتیجه رسیدگی به آن خیلی راحت تر می باشد. رعایت بهداشت دهان ودندان و استفاده از مسواک و نخ دندان راحت تر می باشد.

این افزایش با روشهای مختلفی همچون جراحی و یا لیزر صورت می پذیرد.  این عمل جز دسته عمل های لثه می باشد. یک عمل سرپایی می باشد. با بی حسی موضعی انجام می گیرد.  یک جراحی بشدت ساده  می باشد. در این جراحی معمولا بخشی از لثه و در برخی مواقع غلاوه بر لثه قسمتی از استخوان فک هم برداشته می شود. تا در نهایت قسمت بیشتری از دندان قابل دسترس باشد.

نحوه انجام عمل افزایش طول تاج دندان

برای انجام این کار ابتدا در بافت لثه برشهایی انجام می گردد. لثه را تا میزان مورد نیاز از بافت دندان کنار می زنند. گاهی اوقات با توجه به شرایط امکان برداشتن لثه نیاز می باشد.

پس از انجام عمل، زمانی که موارد لازم مشخص شد. محل جراحی با محلول آب نمک ضد عفونی و شست و شو می گردد. و درنهایت لثه را بخیه می زنند. افزایش طول تاج دندان به این روش فضای بهتر و مستحکم تری برای روکش  و ترمیم دندان ایجاد می گردد.

جراحی افزایش طول تاج دندان برای چه افرادی مورد نیاز می‌شود؟

این روش درمانی برای همه افراد مورد نیاز نمی باشد. بعنوان مثال تمامی افرادی که نیاز به نصب روکش دارند، نیازی به این درمان ندارند. این درمان برای افرادی مورد نیاز است که سوراخ موجود در دندان آنها بعلت پوسیدگی بیش از حد عمق یافته است و امکان ترمیم و روکش آن وجود ندارد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *